Sekkepipe


Sekkepipeuke

Wow, for en uke! Fire av fem dager inneholdt intens sekkepipespilling, to dager bandøving, to dager marsjering i forbindelse med jubileumsfeiringer av buekorps.

Mandag marsjerte bandet sammen med «Det Glade Bergen» fra deres hovedkvarter til Nordnes, hvor Nordnæs Bataillon feiret sitt 152-årsjubileum. Det var surt og kaldt, og vinden blåste mer enn én buekorpsgutts lue av… men tross iskalde fingre og frosne reeds gikk spillingen supert! Oppstilt på plassen spilte vi også Nystemten, som selvsagt er en favoritt blandt de veldig bergenske folkemassene som samles ved slike bergenske arrangement. Hvordan noen kan si de ikke liker buekorps vet ikke jeg. (Søte gutter!)

Hadde to herlige øvinger, tirsdag og torsdag, og har nå fått enda tre nye medlemmer, så med øving til 17. mai, opplæring av flere ferske trommiser i tillegg til sekkepipenoviser, og de mer avanserte skal ha sitt, så det blir intense øvinger. Men kos er det.

I går, fredag, var høyedpunktet denne uken, da Tony i bandet lanserte sin bok om Nøstets Batalion, dagen da den nedlagte bataljonen feiret sitt 140-årsjubileum. Været var perfekt; varmt, sol og kjempestemning i byen! Det ble mye spilling. Vi marsjerte sammen med buekorpsene en runde rundt nøstet, startet i Skottegaten – passende – og endte nesten ved Nøsteboden, hvor det var utrekkelse av blomster og gratulasjoner, Scotland The Brave og Nystemten — så marsjerte vi spillende opp til Finnegans til applaus og gledesutbrudd, og spilte sanger på forespørsel. Anne Lise Vang tok nydelige bilder:

Brudepar kom flyvende i helikoper og landet rett ved oppvarmingsstedet vårt - klart de måtte få en låt eller to.

Vi så sjansen til photo shoot under Skottegaten-/Skottesalen-skiltene...

Marsj med buekorps.

Marsj.

Forfra...

Teaterinngangen, på vei til Finnegans.

Meg på Finnegans, fornøyd etter god innsats.

Ser nå frem til enda en god uke med sekkepipeøvinger; musikkvaliteten går merkbart opp ved hver øvelse, og jeg ser kjempemye frem ti l17. mai med sekkepiper, trommer og øl.

Reklamer

Legg igjen en kommentar so far
Legg igjen en kommentarLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s%d bloggere like this: