Sekkepipe


Bergen Pipe Band tourer Utsira

Utsira, Norges minste og vestligste  kommune, ligger i havet og har 219 innbyggere. Hvert år arrangeres festivalen Siradagane, der god stemning og reker er noe av det som står på menyen. Festivalen går over en helg, og i år var helgen den forrige, 11.-13. juni. Folk hadde kommet fra bl.a. Stavanger, Haugesund og Bergen for å få med seg musikk, stand up, kunst og øl. Headeren på lørdag var DDE – jeg hadde aldri trodd jeg skulle ende opp på DDE-konsert, men rett skal være rett; stemningen var på topp, og folket storkoste seg, og du skal ikke se bort ifra at jeg mumlet litt med på «Rompa mi», men det må du ikke si til noen. Det er hemmelig.

Store deler av Bergen Pipe Band reiste altså med bil til Utsira lørdag formiddag, og etter mye is og noe kaffi på turen, kom vi frem, og fikk plassert oss i huset ved fyret, Utsira fyr, som er Norges høystliggende fyr, med 60-og-noe meter over havet. Etter supergode hamburgere (arrangert av gubben og moi), bar det ned til Sørvågen, hvor de som ville, kunne spise reker til deres hjerters begjær, og resten av oss kunne sette på neseklemmer og le rått av servietter og papptallerkener og rekeskall som brått fløy fra våre rekespisende bandkolleger og rett i fanget på de to politifolkene som satt et par bord unna. Her spilte vi også en noe uformell konsert, vi kom marsjerende fra Joker-butikken og ned til festivalområdet, og jeg tror de fleste av oss hadde problemer med å holde seg alvorlig, da kilter hos både sekkepipespillere og trommiser løftet seg i vinden, og gisp kunne høres fra fruene bak over musikken. Det var ikke bare én bar rompe denne helgen, for å si det sånn.

Resten av kvelden koste vi oss med DDE-konserten og øldrikking i leiligheten vår, vi kom oss aldri avgårde på nachspielet vi var invitert til, men det var uhorvelig koselig likevel.

Vår offisielle slot var klokken 12 på søndagen, da var det kafé og kunstutstillingsåpning oppe ved fyret. Været var fantastisk (det var det i grunnen hele helgen, men søndag var det vindstille, varmt og solfylt), og mange tok turen opp.

Det var en vellykket tur til Utsira, og vi koste oss, alle sammen. Bortsett fra en liten ferge-huck up, gikk også hjemreisen greit, men jeg tror det var en rimelig trøtt gjeng som dro hjem den dagen. Vi fikk tatt en del bilder – noen er mobilbildene mine, resten er tatt av Signe.

Trommiser koser seg

Kilt i vind

Gruppen var på 9 spillere, da en del i bandet ikke hadde anledning til å komme

Fnising og rekespising

Ja, det ER DDE

Kunstutstillingsåpning ved fyret, huset vi bodde i til høyre

Knut - sekkepipelærlingen på Utsira - truffet i september ved en tilfeldighet

Utsira fyr og Bergen Pipe Band

Fnisejenter

Drum Sergeant i Bergen Pipe Band - Ole Birketvedt

Reklamer

Legg igjen en kommentar so far
Legg igjen en kommentarLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s%d bloggere like this: